HBO Marketing Communicatie

HBO Marketing Communicatie

Het is een eeuwige discussie. Wat is communicatie en wat hebben communicatie en marketing met elkaar te maken? Sommige mensen zeggen zelfs marketingcommunicatie. Bestaat er zonder communicatie geen marketing of hangt communicatie als begrip onder het begrip marketing? Het is in ieder geval goed te begrijpen dat er een opleiding Marketing Communicatie bestaat, want het heeft veel met elkaar te maken.

Welke hogescholen bieden Marketing Communicatie aan?

De opleiding Marketing Communicatie kun je alleen aan een particuliere school studeren. Deze particuliere hogeschool werkt met kleine klassen van 10 tot maximaal 14 studenten. De opleiding duurt vier jaar.

Inhoud van de opleiding Marketing Communicatie

Binnen de opleiding is er veel aandacht voor het vak marketing. Je leert niet alleen de theorie van dit vak, maar ook de praktijk. Waarom verkoopt dit product wel en een ander product niet? Welke communicatiemiddelen kun je inzetten om die Scandinavische sneakers hier in Nederland op de markt te zetten? Je leert ook veel over het consumentengedrag en online marketing. Vakken die je verder in het eerste jaar krijgt zijn o.a.: bedrijfscommunicatie, professioneel schrijven, Cambridge, maatschappij & actualiteit, psychologie, recht, economie & financiën, fotografie, grafisch ontwerpen en statistiek. In het tweede jaar ga je de basis verdiepen en krijg je onderzoeksmethoden aangereikt. Aan het einde van dit jaar duik je praktijk in en volg je nog maar een paar vakken. In een team werk je dan aan een praktijkopdracht. Verder bezoek je seminars, krijg je een thematische week en ga je op studiereis naar het buitenland. Het derde jaar staat in het teken van de stage en verdieping. Je krijgt vakken als creatief en commercieel schrijven, adviesvaardigheden, bedrijfsethiek, ondernemerschap, nieuwe media en conceptontwikkeling. In je vierde jaar loop je weer stage, volg je nog een aantal verdiepende (keuze)vakken en werk je aan je afstudeeropdracht.

Wat kun je worden met hbo Marketing Communicatie?

Als je klaar bent met de opleiding Marketing Communicatie, dan is er werk in de public relations, marketing, journalistiek, tv-productie of evenementen. Je werk heeft sowieso raakvlakken met communicatie of reclame. Werk kun je vinden bij tv-productiemaatschappijen, evenementenbureaus, reclamebureaus, mediabureaus of op een communicatieafdeling.

In deeltijd?

Er bestaat geen deeltijdopleiding Marketing Communicatie. Wel bestaan er veel andere deeltijdopleidingen communicatie.

Diploma behaald?

Met een diploma in je hand van de MC-opleiding kun je een master in Communicatie en Media gaan doen.

Heb jij je propedeuse van de opleiding Marketing Communicatie behaald, dan geeft dit je toegang tot de opleiding Communicatie aan de universiteit.



Studeer bij Defensie en haal je bachelor

Plaats je opmerking over de

Bacheloropleiding HBO Marketing Communicatie



Met jouw reactie worden andere studiekiezers geholpen of een ander helpt jou. Wij beoordelen alle reacties voordat wij ze live zetten op HBOstart. Jouw privacy is erg belangrijk, gebruik daarom alleen je 'voornaam'.

Isa
Goedemiddag,

Ik heb interesse voor deze opleiding. Welke vooropleiding is vereist?

Ik heb nu bijna de opleiding horeca manager en ondernemer afgerond.

met vriendelijke groet,

Isa van den Haak



← Terug naar Taal en Communicatie

Studieniveau hbo bachelor
Isat-code 34510
Duur opleiding 4 jaar
Numerus-fixus opleiding nee
Collegegeld 2024-2025 ntb
ETCS punten 240 (+/- 1.680 uur studeren)
Titel na opleiding Bachelor of Science
Internationale naam -
In deeltijd of duaal nee

Kies je voor de opleiding Marketing Communicatie, dan geeft elk profiel toegang. Met een c&m (havo) pakket is het verstandig om dit aan te vullen met wiskunde a of b. Voor vwo'ers gelden er geen restricties op gebied van je profielkeuze. Mbo'ers met een diploma niveau 4 worden ook toegelaten. Wanneer je 21 jaar of ouder bent en niet over de juiste diploma's beschikt, dan kun je het 21+ toelatingsexamen doen om toegelaten te worden. De inhoud van deze toets verschilt per hogeschool, maar bevat sowieso de onderdelen Nederlands en Engels. Vaak krijg je daarnaast ook één of meerdere gerichte vaktoetsen, zoals: management & organisatie.

Cultuur & Maatschappijja
Economie & Maatschappijja
Natuur & Gezondheidja
Natuur & Techniekja

Enkele hogescholen kennen een numerus fixus voor bepaalde opleidingen. Er worden aan zo'n opleiding maar enkele studenten toegelaten. Middels een selectie met rangnummers wordt bepaald wie mag starten. Dit voorkomt bijvoorbeeld een overschot aan afgestudeerden die anders geen baan kunnen vinden. Marketing Communicatie is nergens een numerus fixusopleiding. Kom hier alles te weten over de numerus fixus opleidingen.

Je hebt recht op studiefinanciering als jij de opleiding Marketing Comunicatie aan een erkende hogeschool volgt. Je moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden.