Nieuwsbrief HBOstart

Nieuwsbrief mei 2021

Beste,

Ook in deze maand heeft HBOstart weer een paar interessante nieuwsberichten over het hbo geselecteerd. Lees de berichten hieronder.

Van hbo'er naar promovendus

Als hbo-student denk je misschien niet meteen aan promoveren als vervolg op je opleiding. Vincent Lit, Sjoerd Verbeek en Merijn Vriends, oud-studenten Chemie in Breda, zetten die stap wel. Ze zijn bezig met hun promotieonderzoek en blij met de keuze die ze hebben gemaakt voor een PhD-traject aan de Universiteit Leiden. Lees hun hele verhaal.

Gezocht: Innovatiefste hbo-student van Nederland

Een (start)kapitaal en een inspirerende reis naar het epicentrum van innovatie: Sillicon Valley (VS). Samen vormen zij de hoofdprijs van de verkiezing 'Innovatiefste Student van Nederland', georganiseerd door Innovate in samenwerking met de tijdschriften Quest en Quote. Studeer jij aan een hogeschool? En heb jij een idee waarmee je de wereld eerlijker, gezonder en/of duurzamer kan maken? Stuur jouw initiatief dan in vóór 14 juni via www.innovate.community.

Van Leidse student naar monnik in India

Ooit was de Nederlander swami Purnachaitanya (36) een Leidse student die Alexander heette. Na zijn bachelor-opleiding vertrok hij naar India om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan. Hij besloot te blijven en als monnik door het leven te gaan. Hij is nu de enige westerling die als 'swami' benoemd is door de Indiase goeroe Sri Sri Ravi Shankar. Dat betekent dat hij een spiritueel meester is. Lees het hele bericht op RTLnieuws.nl.

Leenstelsel niet van invloed op studietempo, welvaart ouders wel

Studenten doorlopen hun opleiding even snel of langzaam als enkele jaren geleden. Het verdwijnen van de basisbeurs heeft daar nauwelijks invloed op gehad, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Als studenten geen basisbeurs meer krijgen, gaan ze dan sneller studeren? Niet of nauwelijks, meldt statistiekbureau CBS. De welvaart van hun ouders heeft meer invloed dan hun eigen welvaart. En dat is opvallend. Het studietempo van studenten uit armere gezinnen lijkt niet te lijden onder het verlies van de basisbeurs. Ze zijn er overigens ook niet mee geholpen. Hun studietempo lag altijd al lager, en dat is zo gebleven. Lees het hele bericht op Punt.avans.nl.

← Terug naar alle Nieuwsbrieven