Ook in deze maand heeft HBOstart weer een paar interessante nieuwsberichten over het hbo geselecteerd. Lees de berichten hieronder.
Studenten kunnen sinds start van de corona-crisis gedeeltelijk of geen fysiek onderwijs meer volgen. Daarom verzoeken Pam Hermelink, Bregje de Goede en Tessa Hermelink de overheid, hogescholen en universiteiten om met concrete voorstellen te komen om het onderwijs op 1,5 meter, conform corona-maatregelen, (gedeeltelijk) te laten plaatsvinden op locatie. Ook hopen zij dat de overheid op korte termijn meer perspectief gaat bieden over de vorm en kwaliteit van het onderwijs, zowel als financiële compensatie van het collegegeld. Ben jij het hiermee eens? Dan kun je de petitie tekenen #magiknaarschool.
Studenten aan hogescholen en universiteiten gaan eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs helpen om hun diploma te halen. Een nieuw netwerk van bijlesinitiatieven wil de studenten aan de leerlingen koppelen. Zij kunnen een op een begeleiding krijgen, online en in het echt, waarbij de kosten door de school worden betaald met geld dat het ministerie beschikbaar heeft gesteld. De aangesloten initiatieven bestaan al langer en zijn eigenlijk bedacht om het lerarentekort in het voortgezet onderwijs aan te pakken. Door studenten een bijbaan als huiswerkbegeleider te geven, hopen de onderwijsinstellingen hen te interesseren om later in het onderwijs te gaan werken. De studenten worden zelf begeleid door een lerarenopleiding. Lees het bericht verder op NOS.nl.
Wekenlang opgesloten zitten voor een schermpje op een kamer en weinig ruimte voor ontspanning. Student Zola Bikouta Nkaoulou (23) uit de stad Groningen is daar wel klaar mee. Ze wil een versoepeling van de coronamaatregelen, want ze is bang dat de huidige maatregelen invloed hebben op de mentale gezondheid van jongeren. Lees het hele bericht op RTVnoord.nl.
De betalingsproblemen van jongeren tot 25 jaar zijn groter geworden in het coronajaar 2020, meldt de Stichting BKR in haar Kredietbarometer. Eind 2019 hadden ruim 32.000 jongeren problemen met betalen, eind 2020 waren dit er ruim 34.000. Dat komt voor een groot deel door de coronacrisis. Veel jongeren werken in de horeca of hebben tijdelijke contracten. Door de pandemie moest de horeca sluiten en werden tijdelijke contracten vaak niet verlengd. Lees het hele bericht op Trouw.nl.
← Terug naar alle Nieuwsbrieven