Open dagen 2-3 Hogeschool Luzac Wij organiseren vandaag vanaf 17.45 uur tot 20.15 uur een open dag in Amsterdam! 8-3 Hogeschool NCOI Kom naar de Voorlichtingsbijeenkomst van 19:00 - 22:00 8-3 NHL Stenden Hogeschool Kom op 8 maart 2017 naar de Open Dag in Emmen en vind de Associate Degree-opleiding die bij jou past. 8-3 The New School Kom woensdagavond 8 maart 2016 tussen 19.30 - 21.30 naar de Open Avond van The New School. 11-3 Hogeschool Tio Hartelijk welkom op de open dag in Hengelo. 11-3 Zuyd Hogeschool Je bent welkom op de Open Dag op onze locatie Ligne 1 in Sittard van 10 tot 15 uur. 11-3 NHTV Ontdek NHTV en haar opleidingen op de open dag. 14-3 EuroCollege Hogeschool Open Avond EuroCollege Hogeschool hbo 19.30 uur tot 21.30 uur IJsbaanpad 9-11 1076 CV, Amsterdam 15-3 Hogeschool Luzac Wij organiseren vandaag vanaf 17.45 uur tot 20.15 uur een open dag in Utrecht! 15-3 HAS Hogeschool Op woensdag 15 maart 2017 organiseren we speciaal voor jou een open avond in Den Bosch! 16-3 Hogeschool NCOI Kom naar de Voorlichtingsbijeenkomst van 19:00 - 22:00! 16-3 EuroCollege Hogeschool Open Avond EuroCollege Hogeschool hbo Rotterdam van 19.30 uur tot 21.30 uur Westblaak 139, 5de etage 3012 KJ, Rotterdam 18-3 Hogeschool Tio Hartelijk welkom op de open dag in Rotterdam. 18-3 Zuyd Hogeschool Je bent welkom op de Open Dag op onze locatie Nieuw Eyckholt in Heerlen van 10 tot 15 uur. 18-3 Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Open Dag in Nijmegen 18-3 Fontys Hogescholen Open Dag op alle locaties van 10:00 u tot 14:30 uur.
18-3 Business School Notenboom Open dag van 10.30-13.00 uur in Eindhoven, Hilversum en Maastricht
18-3 Zuyd Hogeschool Je bent welkom op de Open Dag bij de Nieuwste Pabo in Sittard van 10 tot 14.30 uur.
19-3 HAS Hogeschool Op zondag 19 maart 2017 van 10.00 uur tot 14.00 uur organiseren we speciaal voor jou een open dag in onze vestiging in Venlo!
20-3 NHL Stenden Hogeschool Wij informeren je graag en beantwoorden al je vragen op onze informatieavond op maandag 20 maart in Leeuwarden.
21-3 Christelijke Hogeschool Ede Open Avond: Wil je een goede indruk krijgen van onze hogeschool?
22-3 Windesheim Masterclass master Educational Needs (Groningen)
22-3 Avans Hogeschool Open avond 18:00-21:00. Je zoekt een opleiding die bij je past.
22-3 Capabel Hogeschool Voorlichting lokatie Eindhoven.
Bekijk alle open dagen
Websites » Master-opleidingen.nl » Deeltijd-opleidingen.nl » Universiteitstart.nl » HBOstart.nl » MBOstart.nl
Weetje Chat nu ook live met Anouk over jouw studiekeuze! |
|
Lijsttrekkers roepen studenten op te gaan stemmenOp 13 februari debatteerden lijsttrekkers Alexander Pechtold (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lodewijk Asscher (PvdA) en Gert-Jan Segers (Christenunie) tijdens hét grote verkiezingsdebat over hoger onderwijs De Student Kiest. Het debat werd georganiseerd door de Vereniging Hogescholen, de VSNU, LSVb, ISO en de LKvV. Voor een goedgevuld auditorium van de TU Delft, met honderden studenten als toeschouwer, riepen de lijsttrekkers de zaal op vooral te gaan stemmen op 15 maart. Pechtold: 'Zorg dat je niet op 16 maart wakker wordt met het gevoel: was ik nou maar wel gegaan'.
Verkiezingen 2017: wat beloven de politieke partijen?Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Jouw stem bepaalt waar het naartoe gaat met het hoger onderwijs. Hoe denken de politieke partijen over de hete hangijzers? Er staat van alles in de verkiezingsprogramma's en de partijen voeren veel debatten. We nemen de belangrijkste onderwerpen onder de loep.
Basisbeurs/ov-studentenkaart
Bij het afschaffen van de basisbeurs hadden regeringspartijen VVD en PvdA de hulp nodig van D66 en GroenLinks. Studeren is duizenden euro's duurder geworden, maar er staat wel iets tegenover: de opbrengst van 700 à 800 miljoen per jaar (geen miljard, trap daar niet in) gaat naar het hoger onderwijs.
Medezeggenschap
Goed, de extra miljoenen die vrijkomen dankzij de invoering van het leenstelsel moeten het hoger onderwijs uiteindelijk beter maken. Maar hoe bewaak je de kwaliteit? Vraag dat de studenten en de docenten, zeggen sommigen. Zij weten immers precies hoe de vlag erbij hangt en zouden daarom meer inspraak moeten krijgen. Al was het maar om megalomane bestuurders in toom houden.
Selectie aan de poort
Niet iedereen kan de studie van zijn of haar keuze volgen: sommige opleidingen selecteren hun studenten aan de poort. Daar zijn niet alle partijen blij mee. Zo willen de SP en GroenLinks de selectie helemaal afschaffen, even afgezien van opleidingen als het conservatorium of geneeskunde. Ze willen vooral voorkomen dat laatbloeiers buiten de boot vallen.
Tweede studie duur of niet?
Wil je een tweede studie volgen na je bachelor of master, dan moet je diep in de buidel tasten. Je betaalt al snel tien- à vijftienduizend euro per jaar. Dat is veel te duur, vinden sommige partijen. De overheid zou universiteiten en hogescholen gewoon geld moeten geven voor zulke studenten, zodat die tegen het normale tarief (zo'n 2000 euro) kunnen studeren.
Rendementsdenken en prestatieafspraken
Verdienen universiteiten en hogescholen straf als hun onderwijs tekortschiet? Moeten ze studenten dwingen sneller hun opleiding af te ronden? Of leiden zulke ideeën tot een intellectuele woestijn waarin studenten en onderwijsinstellingen alleen nog maar bang zijn om fouten te maken?
De PVV heeft deze keer een verkiezingsprogramma van één A4'tje en de onderwijswoordvoerder Harm Beertema was niet bereikbaar. In het verleden was de PVV voor de basisbeurs, maar volgens de Stemwijzer wil de partij hem niet opnieuw invoeren. Voor demonstrerende studenten had Beertema weinig begrip: die moesten eerst maar eens gebruik maken van de rechten die ze hebben.
Trump ziet onderwijs als civil rights issueIn zijn eerste toespraak tot het Amerikaanse congres noemde president Donald Trump onderwijs "the civil rights issue of our time". Hij pleit voor meer studiebeurzen uit het bedrijfsleven.
Goed onderwijs helpt mensen vooruit in het leven, zoals de bescherming van burgerrechten vroeger hielp om zwarte Amerikanen meer kansen te geven. Dat is waarschijnlijk de gedachte achter de vergelijking van Trump.
Hij is niet de eerste president die deze vergelijking trekt, meldt de Washington Post. George W. Bush deed het ook en Barack Obama maakte er welhaast een mantra van. Lees verder op Punt.avans.nl
|