Er zijn in het verleden veel namen bedacht voor iemand die voor de klas staat. Noem ze maar op: juf, onderwijzer, meester, onderwijskracht, leraar, leerkracht en docent… Ze worden lukraak door elkaar gebruikt, met het verschil dat een hbo'er zijn docent geen juf zal noemen. En een basisschoolleerling zijn juf geen docent. Maar ze werken in ieder geval allemaal hard om kinderen, tieners, studenten en volwassenen 'iets' te leren. Een mooi beroep, waarbij je een grote bijdrage levert aan onze maatschappij.
Er wordt vaak geroepen dat er niet genoeg leraren zijn. De oude leerkrachten gaan met pensioen en veel leraren die over blijven vinden dat ze worden onderbetaald. Tijd voor verandering en daarom krijgen studenten aan een lerarenopleiding de eerste twee jaar een flinke korting op hun collegegeld. Is hiermee voor jou de drempel voldoende verlaagd om leerkracht basisonderwijs, vakdocent of gymleraar te willen worden?
Vind jij eventmanagement, multimediadesign, promotie en marketing heel interessant?
Ben jij enthousiast over de natuur of over gewassen als groente en fruit?
Na deze lerarenopleiding kun je lesgeven op een middelbare school in het buitenland.
Wil jij lesgeven aan kinderen op een internationale basisschool?
Ben je geïnteresseerd in onderwijs, maar wil je liever niet voor de klas staan?
Sporten onder schooltijd? Dat kan wanneer je de ALO-sportopleiding volgt.
Natuurkunde, wiskunde, biologie, techniek of scheikunde saai? Echt niet!
Hier komen brede maatschappelijke onderwerpen aan bod als je voor deze lerarenopleiding kiest.
Met een baan als leraar Nederlands als ook Engels, Duits of Spaans ga leerlingen veel leren.
Als juf of meester speel je een belangrijke rol in het leven van kinderen.
Leer doven of slechthorenden beter contact maken met andere mensen.
Er is geen handboek voor de beste manier van opvoeden, maar er zijn wel verschillende methodes, trends en ontwikkelingen.
Wil je als manager met kennis van onderwijs en opvoeding werken binnen de kinderopvang?
Sinds kort bieden Hogeschool van Amsterdam, De Haagse Hogeschool, HAN en Hogeschool Windesheim een dubbele lerarenopleiding Pabo (Lerarenopleiding basisonderwijs) en ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding) aan. Een uniek traject waarin je twee hbo-opleidingen tegelijk volgt. Na 5 jaar heb je 2 diploma's op zak en bij De Haagse en aan de HvA kan het zelfs in 4,5 jaar tijd. Je bent daarna bevoegd om als groepsleerkracht les te geven in het basisonderwijs én je hebt een eerstegraads bevoegdheid om als vakdocent het sport- en bewegingsonderwijs te geven in alle onderwijstypen (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, (v)mbo en hoger onderwijs).
Mede vanwege het tekort aan docenten in het voortgezet onderwijs bestaan er kopopleidingen. Dit zijn verkorte lerarenopleidingen voor volwassenen die een hbo-opleiding hebben afgerond en willen gaan lesgeven in hun vak. Kopopleidingen duren meestal een jaar.
Zou je gaag jouw toekomst in het basisonderwijs willen combineren met de wetenschap? Ontdek dan de Universitaire Pabo. Deze unieke opleiding biedt niet alleen de essentiële pedagogische en didactische vaardigheden die nodig zijn om les te geven, maar verrijkt jouw ervaring met een universitair perspectief. Met de Universitaire Pabo behaal je niet alleen een hbo-diploma voor het basisonderwijs (Pabo), maar ook een universitair bachelor diploma Pedagogische Wetenschappen. Dit geeft jou een brede kennisbasis en bereidt je voor op de diverse uitdagingen in het onderwijs. Ontwikkel jezelf als leraar en ontdek de voordelen van een combinatie tussen praktijk en wetenschap. Klaar voor een boeiende en veelzijdige carrière in het basisonderwijs? Neem dan een kijkje bij de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim, Fontys, NHL Stenden, HAN of Hogeschool Leiden.
Ben jij van plan om je voor een van deze onderwijskundige opleidingen in te schrijven? Doe dit bij publieke hogescholen voor 1 mei, want anders vervalt je recht op toelating. Als je dit later dan 1 mei doet, dan vervallen je rechten op toelating. Je kunt zelfs worden geweigerd. Veranderen van studiekeuze kan na 1 mei nog wel. Wanneer de hbo opleiding een numerus fixus heeft of wanneer je een particuliere opleiding gaat volgen, dan gelden andere regels. Inschrijven aan een particuliere hogeschool mag ook na 1 mei. Je hebt dan meer tijd voor je studiekeuze.
21-11-2024 van 19:30 tot 21:00
Studeren aan de best presterende school! Kom langs op de open dag. Ontmoet de studenten en docenten van EuroCollege. Open dag EuroCollege Rotterdam: donderdag 21 november: meld je aan via https://www.eurocollege.nl/open-dagen/
21-11-2024 van 17:30 tot 19:00
Starten kan ook in januari. Wil je meer weten over IBHS, business in de praktijk, New Thinking, de sfeer, de opleiding en wat studeren aan IBHS nou zo uniek maakt? Meld je dan aan via www.IBHS.nl of bel met 020-210 15 10 voor onze inloop informatie avond.
21-11-2024 van 09:15 tot 11:00
Social Work, voltijd • Kijk voor meer data en aanmelden op hva.nl/meelopen.